Goed kan altijd beter

Elke dag een beetje effectiever met onze tips.

Lees onze tips

Tips om tijd over te houden

Wat doe je in de ochtend?

We zijn allemaal anders, maar toch blijkt dat je sommige dingen beter 's ochtends, en andere zaken beter 's middags of zelfs 's avonds kunt doen.

Meer lezen

Outlooktip: beantwoorde mail

Wist je dat je in Outlook kunt instellen dat je een geopend mailtje na beantwoording automatisch sluit? En zelfs laat opruimen?

Meer lezen

Te laat komen is a-sociaal

Hoeveel tijd gaat er in jouw organisatie verloren aan het wachten op de te-laat-komers voor een vergadering? Laat ze niet meer binnen.

Meer lezen

Stop met digitaal archiveren

Als hybride generatie hebben we analoog leren opruimen. Maar dat is digitaal niet nodig. Sterker nog: het kost veel te veel tijd. Je moet alleen anders gaan zoeken.

Meer lezen

Je agenda als belofte

Wat is een agenda eigenlijk? Als je het goed gebruikt is het een verzameling beloften aan jezelf en anderen. Gebruik je agenda dan ook zo. Het helpt je direct.

Meer lezen

Jij bent je grootste afleider

Baal je er ook zo van dat je afgeleid wordt? Door geluid, door anderen of.... door jezelf? Laat je niet afleiden en kom in actie. Wat kun je doen?

Meer lezen

Stop onthouden. Gebruik je hersens.

Onze hersenen zijn zo geweldig mooi gemaakt. En je kunt er zoveel mee. Maar stop ze niet te vol, want dan zijn ze niet meer beschikbaar voor het echt belangrijke werk.

Meer lezen

Vergader (met) zo min mogelijk.

Vergaderen... Voor sommigen een ontsnapping uit het dagelijkse werk of een excuus om niet te werken. Voor anderen een effectieve manier om iets voor elkaar te krijgen. Hoe houd je het effectief?

Meer lezen

Focus is jouw probleem.

We zijn er zo goed in: snel switchen van activiteit, onderwerp of gedachte. Het is een kracht van velen, maar tegelijkertijd ook een zwakte. En de oorzaak van veel ineffectief gedrag. Wat kun je doen?

Meer lezen

Geen tijd besparen, maar ruimte maken.

Het zou toch goed zijn als we het wat minder druk hadden? Gewoon wat meer tijd hebben. Tijd voor anderen, maar ook tijd voor jezelf. Dus wat wordt het doel? Tijd besparen! Maar is dat wel de beste doelstelling?

Meer lezen
'Wie wil er niet slimmer werken?'
bekijk de training

© Copyright Effectief-werken.nl