Je agenda als belofte

Wat is een agenda eigenlijk? Velen geven aan dat het een verzameling afspraken is. Vaak afspraken met klanten, collega's, je partner, of wat al niet meer. Maar een agenda is veel meer.

In mijn optiek is je agenda een verzameling beloften aan anderen én aan jezelf! Er staat in wat je anderen beloofd hebt (ik kom naar je vergadering, ik ga met je lunchen, we gaan samen weg). En er staat ook in wat je met jezelf hebt afgesproken: morgenochtend bereid ik 1 uur de vergadering van overmorgen voor. Of: ik maak 2 uur vrij om aan het rapport te werken, wat de basis gaat vormen van de succesvolle samenwerking met een nieuwe klant waar ik over 2 weken bij ga presenteren. Of privé: ik haal morgen de boodschappen op weg naar huis, zodat we samen het eten kunnen klaar maken.

Zo wordt jouw agenda een verzameling beloften. En beloften kom je na. Ook met jezelf! Of er moet een écht goede reden zijn.

Probeer het eens. Het vereist echt discipline, maar als je het echt gaat doen, dan zul je zien dat je steeds minder gaat uitstellen en steeds beter in staat wordt om je tijd effectief te gaan gebruiken. En dat levert je zoveel op: tijdwinst, goed gevoel, en het belangrijkste: eindelijk tijd voor het belangrijkste in jouw leven! Wat dat is, dat is helemaal aan jou. Succes ermee!

TERUG naar alle tips

© Copyright Effectief-werken.nl